TeToVaRi.ch

Poezija

Mir se keni ardhur te
Copyright  ©  2018   by   TeToVaRi ®
Die WebSeite wird vom SERVER  TeToVaRi.ch ® verwaltet.
Jeta, megjithate eshte me e mir Ndoshta Zoti ka dashur ti takojme disa njerez te gabuar para se ta takojm ate te vertetin, ashtu qe pasi te takohemi me te, te jemi te vetedishem, sa duhet Ti jemi mirnjohes per kete shperblim. Kur dera e shpreses mbyllet, hapet tjetra, nderkaq ne aq gjat renkojm dhe shikojm kah dera e mbyllur, sa qe nuk e shofim  ate qe na eshthapur. Shoket me te mir  jan ata me te cilet mund ta kaloni ter naten, pa folur asnje fjal  e kur ndaheni te  ndiheni sikur ka qen biseda me e vlefshme ne jeten tuaj. Vertet, nuk jemi te vetedishem per at qe posedojm  natyrisht derisa ta humbim, por e vertet  esht  se nuk jemi te  vetedishem edhe per at  qe na mungon, natyrisht deri sa ta gjejme..
Ti dhuroni dikujt tere dashurin, nuk do te thot, se edhe ata do te ju duan. Mos pritni kompenzim me dashuri, por shpresoni qe te pakten ajo do te mbillet ne zemrat e tyre, e nese as kjo nuk ndodh, ateher kenaquni se ajo te pakten esht  ne zemren tuaj.
Ju mjafton nje minut qe te dashuroheni, nje ore qe dikush te ju pelqej, nje dite qe dike ta duani, E nuk do te ju mjaftoj nje jete e ter  qe die  ta harroni... Mos vraponi pas pamjes; mund te ju mashtroj. Mos vraponi pas pasurise; mund te tretet. Shkoni pas atij qe ju bene te lumtur, ngase mjafton nje buzeqeshje qe diten e mbrapsht tua kthje ne lumturi... Ekzistojne qaste kur dikush aq shume ju mungon, sa qe deshironi qe ta nxjerrni prej enderrave tuaja dhe ta perqafoni ne zhgenderr...
Copyright  ©  2018   by   TeToVaRi ®
Die WebSeite wird vom SERVER  TeToVaRi.ch ® verwaltet.
TeToVaRi.ch
Mir se keni ardhur te
Jeta, megjithate eshte me e mir Ndoshta Zoti ka dashur ti takojme disa njerez te gabuar para se ta takojm ate te vertetin, ashtu qe pasi te takohemi me te, te jemi te vetedishem, sa duhet Ti jemi mirnjohes per kete shperblim. Kur dera e shpreses mbyllet, hapet tjetra, nderkaq ne aq gjat renkojm dhe shikojm kah dera e mbyllur, sa qe nuk e shofim  ate qe na eshthapur. Shoket me te mir  jan ata me te cilet mund ta kaloni ter naten, pa folur asnje fjal  e kur ndaheni te  ndiheni sikur ka qen biseda me e vlefshme ne jeten tuaj. Vertet, nuk jemi te vetedishem per at qe posedojm  natyrisht derisa ta humbim, por e vertet  esht  se nuk jemi te  vetedishem edhe per at  qe na mungon, natyrisht deri sa ta gjejme..
Ti dhuroni dikujt tere dashurin, nuk do te thot, se edhe ata do te ju duan. Mos pritni kompenzim me dashuri, por shpresoni qe te pakten ajo do te mbillet ne zemrat e tyre, e nese as kjo nuk ndodh, ateher kenaquni se ajo te pakten esht  ne zemren tuaj.
Ju mjafton nje minut qe te dashuroheni, nje ore qe dikush te ju pelqej, nje dite qe dike ta duani, E nuk do te ju mjaftoj nje jete e ter  qe die  ta harroni... Mos vraponi pas pamjes; mund te ju mashtroj. Mos vraponi pas pasurise; mund te tretet. Shkoni pas atij qe ju bene te lumtur, ngase mjafton nje buzeqeshje qe diten e mbrapsht tua kthje ne lumturi... Ekzistojne qaste kur dikush aq shume ju mungon, sa qe deshironi qe ta nxjerrni prej enderrave tuaja dhe ta perqafoni ne zhgenderr...

Poezija